יום ראשון, 15 במרץ 2015

ציפיות גבוהות

או: עוגיות טחינה וחלבה

עוגיות טחינה וחלבה


מכירים את הרגע הזה שנותנים ביס בעוגיית חמאה טרייה וחמימה שרק יצאה מהתנור? הרגע המושלם והחמקמק הזה שבו העוגייה מתמסרת לכם ועומדת בכל הציפיות שיש לכם מעוגייה ביתית מושלמת. רק מי שנוהג לאפות עוגיות ביתיות יכול להבין למה אני מתכוונת. הנאה קטנה ששמורה רק למי שזוכה להוציא תבנית של עוגיות חמאה ביתיות מהתנור. בתוך הרגע הקטן הזה מתממשות כל הציפיות שהולכות ונבנות בתהליך האפייה. ציפייה שמתחילה מהשנייה שהסוכר והחמאה נפגשים, ממשיכה בכדרור המדיטטיבי של העוגיות, מתגברת עם הריח שמתפשט בבית במהלך האפייה ומגיעה לשיא בביס הראשון. ברגע המושלם!! בשנייה הזאת שבה העוגייה נפגשת לראשונה עם השפתיים. נשברת, מתפוררת, מתמסרת לרגע ונמסה על הלשון.

עשיתי לכם כבר חשק להכין עוגיות חמאה ביתיות?

עוגיות טחינה וחלבה


עוגיות חמאה יש מכל הסוגים והמינים. מגוון המתכונים ושילוב הטעמים הוא כמעט אין סופי. בדרך כלל אני מעדיפה את הגרסה הפשוטה שלהן. בלי טעמים או תוספות. עוגיות קלאסיות כמו שסבתא שלי (ושל רובנו) נהגה לאפות בבית. אבל בכל זאת, לפעמים בא לי לגוון. והפעם הגיוון מגיע בצורה של חלבה. הטעם הכי ישראלי שפוגש את העוגיות הכי קלאסיות שכולנו מכירים מהילדות הקולקטיבית שלנו. טעם החלבה מתקבל גם משימוש בטחינה גולמית וגם משימוש בחלבה מפוררת שמוסיפה מרקם מעניין וקצת אחר לעוגיות הללו. משהו שנותן להן רובד טעמים לא צפוי. שילוב שהופך את הרגע המושלם למושלם אפילו עוד יותר.

ההכנה של העוגיות האלו מאוד פשוטה. ניתן להכין אותן בקלות במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. גם בידיים תתקבל תוצאה מושלמת. את העוגיות אופים אפייה קצרה בחום נמוך יחסית. הן כמעט לא מקבלות צבע באפייה. זה מה שהופך אותן לנימוחות ומתמסרות. מבטיחה לכם שאם תעקבו אחר המתכון ואחר הוראות האפייה, העוגיות האלו יעמדו בכל הציפיות ויניבו לכם רגע מושלם.


עוגיות טחינה וחלבה


עוגיות טחינה וחלבה
מניב כ- 36 עוגיות בינוניות

חומרים:
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
120 גרם טחינה גולמית איכותית (חצי כוס)
350 גרם קמח (2.5 כוסות)
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
150 גרם חלבה מפוררת (בערך כוס)

שומשום לציפוי (אופציונלי)

אופן ההכנה:
במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה) מניחים חמאה וסוכר. מעבדים מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה, תפוחה ובהירה. בעזרת מרית מגרדים את הדפנות. מוסיפים את הטחינה ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. מנפים לתערובת את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מעבדים קלות רק עד שהקמח נטמע בתערובת. מוסיפים את החלבה המפוררת ומעבדים קלות. קורצים מהבצק עיגולים קטנים (בקוטר של כ- 3 ס"מ). את העיגולים מגלגלים היטב בשומשום ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקררים את העוגיות כחצי שעה במקרר (או 15 דקות במקפיא) ואופים כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות. את העוגיות מוציאים מהתנור קצת לפני שהן אפויות לחלוטין ועדיין מעט רכות. לאחר האפייה משאירים את העוגיות בתבנית לקירור של כ- 10 דקות ורק לאחר מכן ניתן להעביר אותן לקירור על רשת (מומלץ להשתמש במרית על מנת שהעוגיות לא יתפרקו).


עוגיות טחינה וחלבה


שיהיה שבוע טוב ומלא בציפיות שיתממשו.
ולכו להצביע! זה חשוב.



 

2 תגובות:

  1. מתההההההההההה על עוגיות כאלה, וממש לא צריך לשכנע אותי :)
    האמת שעוגיות טחינה היו בין הראשונות שאפיתי (אבל מתכון לגמרי שונה)

    השבמחק
    תשובות
    1. זה מה שיפה בעוגיות טחינה. יש להן מיליון ואחת גרסאות וכל גרסא מניבה תוצאה קצת אחרת.
      הגרסא הזאת היא האהובה עליי ביותר :)

      מחק