יום שני, 13 באוגוסט 2012

על מצויינות ושיאים, גם בסלט פסטה

או: סלט פסטה ברוטב שום


סלט פסטה ברוטב שום


זהו, אתמול ננעלה האולימיפיאדה. היא תמיד נגמרת כ"כ מהר...

זה ללא ספק אחד מאירועי הספורט הכי מדהימים, מרגשים ובעלי רוח ספורטיבית שרק ניתן לתאר. בשבועיים האחרונים היה קשה מאוד להזיז אותי ממסך הטלוויזיה והממיר בבית שלנו כמעט לא זז מערוץ 511. ערוץ שהוא לא מכיר בד"כ. אני מכורה קשה לאולימפיאדה ומעריצה נלהבת של ספורטאים באשר הם. בד"כ מדובר באנשים מאוד מיוחדים, בעלי משמעת עצמית מטורפת, דרייב פנימי חסר מעצורים ונטייה אישית למצויינות חסרת פשרות. כל התכונות המופלאות האלה באות לידי ביטוי בצורה היפה ביותר באולימיפיאדה, שמאפשרת לספורטאים הטובים בעולם להציג את היכולות המופלאות שלהם ולהביא את עצמם (וגם אותי) לשיאים חדשים של התרגשות והתרוממות רוח. אם אתם מכורים כבדים כמוני אתם וודאי חשים היום תחושת ריקנות מסויימת. תחושה שרק מתגברת לנוכח ההשתתפות המאכזבת שלנו השנה במשחקים.

אם נתעלם לשנייה מהקרתנות הישראלית, אני חייבת לומר שהשנה היתה אולימפיאדה מדהימה שעמדה בכל הציפיות. היו בה אינספור דרמות אנושיות מרגשות, דמעות של אושר וגם של כאב, שיאים אישיים, הפתעות בלתי צפויות ופניני לשון להן ניתן לצפות רק משדרי הספורט המצויינים והמרגשים של הערוץ הראשון. המשפט שאני אזכור לנצח מהאולימפיאדה הזאת הוא משפט המחץ של מאיר איינשטיין לאחר ריצת המאה מטרים המצויינת של בולט:  "בולטי, אני אוהב אותך" ללא ספק רגע מכונן בתולדות הערוץ הראשון.

לנוכח חגיגת הספורט המדהימה שהיא מספקת, האולימפיאדה תמיד מעוררת בי השראה למצויינות. פתאום אני חושבת על כל הפוטנציאל המוחמץ, כל רגעי ה"כמעט" וכל הדברים שמעולם לא טרחתי להצטיין בהם. לכולנו יש כאלה. אבל לכולנו יש גם משהו אחד שאנחנו ממש טובים בו. מצויינים. האתגר הגדול הוא פשוט למצוא אותו ואח"כ גם להיות הכי טובים בו. ברוח האולימפיאדה ותחושת המצויינות שאופפת אותה, החלטתי לשתף אתכם בסלט הפסטה המצטיין שלי. הסלט הזה זוכה במדליית זהב בקטגוריית הסלטים ובמדליית ארד בקטגוריית הפסטה. זה לא דבר מובן מאליו. קטגוריית הפסטה היא קטגוריה קשה, עם המון מתחרים מצוינים והסלט הזה בכל זאת מצליח להתברג בשלישייה הראשונה.

סלט פסטה ברוטב שום

מדובר בסלט פשוט יחסית, אפילו מינימלי, אבל עם טעם מדהים ושונה מכל סלט פסטה שיצא לי לטעום. הסוד בסלט הזה הוא דווקא ברוטב שלו, שמכיל כמות גדולה מאוד של שום ושמן זית והופך אותו מסתם עוד סלט פסטה לסלט פסטה מצויין וטעים מאין כמותו. רשימת המרכיבים בסיסית ביותר אבל חשוב להקפיד על ירקות ועשבי תיבול טריים, גבינה בולגרית טובה וזיתים משובחים (אני ממליצה על זיתים מזן מרינד). על זיתים מושחרים אני בכלל לא רוצה לדבר (איכס, איכס, איכס). בבקשה אל תתפתו לקנות זיתים מגולענים ותקדישו כמה דקות לגלען את הזיתים בעצמכם. זה אומנם קצת מעצבן אבל זה גם מה שעושה את ההבדל (אמרנו מצויינות, לא?). גלעון הזיתים הוא באמת החלק הכי ארוך במתכון. חוץ ממלאכת הגילעון, הסלט מוכן תוך כמה דקות, ממש בזמן שלוקח להרתיח את הפסטה. מתכון מנצח לארוחת ערב קייצית מהירה, בימים בהם לא מתחשק לבשל. אם בא לכם קצת יותר להשקיע, אפשר להגיש את הסלט עם קרוסטיני משופשף במעט שום ומרוח בשמן זית.

המתכון מניב כמות פסטה מטורפת, שיכולה בכיף להספיק כמנה עיקרית לארבעה אנשים רעבים מאוד. היתרון הגדול של הסלט הזה הוא שהוא נשמר מצויין במקרר והטעם שלו אפילו משתבח ביום שלמחרת.


סלט פסטה ברוטב שום



סלט פסטה ברוטב שום

חומרים לסלט:
חבילת פסטה קצרה (פנה, פוזילי, פרפדלה או מה שיש בבית)
קופסאת עגבניות שרי חתוכות לרבעים
5 בצלים ירוקים קצוצים
כ- 30-40 זיתים שחורים מגולענים
חבילת בזיליקום טרי
כ- 6-7 גבעולי אורגנו טרי
250 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות (הכי טעים עם גבינת כבשים קשה 24% שומן)

חומרים לרוטב שום:
רבע כוס שמן זית
3-5 שיני שום כתושות
כפית דבש
מיץ מלימון שלם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם (זהירות עם המלח, הגבינה מאוד מלוחה)

אופן ההכנה:
הכנת הרוטב: מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד. מניחים בצד עד לשימוש.
הכנת הסלט: מרתיחים את הפסטה במי מלח עד שהיא מבושלת לחלוטין. מסננים ושוטפים במי ברז. מניחים את הפסטה המבושלת בקערה ומוסיפים את עגבניות השרי, הזיתים והבצלים הירוקים. קורעים ביד את עלי הבזיליקום לחתיכות גסות ומוסיפים אותם לקערת הסלט. מפרידים את עלי האורגנו מהגבעולים ומוסיפים גם אותם. שופכים מעל הכל את רוטב השום ומערבבים בעדינות.


סלט פסטה ברוטב שום

מוקדש לכל הספורטאים המדהימים שסיפקו לנו חוויית ספורט אגדית ומרגשת.
אסיים בציטוט מילות הפרידה של משה גרטל, האיש והאגדה, שפרש משידור תחרויות השחייה בנאום פרידה מרגש כמו שרק הוא יודע לעשות: "אני סיימתי, שבוע טוב". תחרויות השחייה בריו לא יהיו אותו הדבר בלעדיו "ותודה לאנשי הערוץ הראשון שלא חסמו שור בדישו". אני בהחלט אתגעגע.

שיהיה לכולנו שבוע מצויין ואל תשכחו להיות הכי טובים שאתם יכולים.



4 תגובות:

  1. מקסים! הפוסט, הפסטה והצילומים
    רק אם יורשה לי להציע משהו קטן, במקום לשטוף את הפסטה (ואיך פייטרו הסתכל עליי שעשיתי את זה בעצמי) מיד אחרי הסינון לערבב אותה עם מעט שמן זית, זה ימנע ממנה להדבק אחת לשניה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי,
      אני לא נוהגת לשטוף פסטה במים ובד"כ אני באמת שופכת עליה מעט שמן זית כמו שהצעת. דווקא בסלט הזה אני מעדיפה לשטוף את הפסטה במים קרים כדי לקרר אותה. היא ממש לא טעימה כשהיא מוכנסת חמה לתוך הסלט וכמובן שאין לי סבלנות שהיא תתקרר מעצמה :)

      מחק
  2. מעולהההההההההההההה
    הסלט הזה מאד מאד מוצא חן בעיני
    זה בדיוק הרוטב שאני אוהבת - עם שום והמון בזיליקום. כמה שיותר בזיליקום ככה אני יותר אוהבת :)

    השבמחק
    תשובות
    1. גם אני משתגעת על בזיליקום- כמה שיותר, יותר טוב. בסלט הזה יש באמת כמות גדולה.

      מחק