או: עוגת לימון ויוגורט בזיגוג מתפצפץ בפה
החורף נעלם לי מהר מדי.
אני צריכה עוד רגע כדי להיפרד כמו שצריך.
השנה נדמה שהזמן עבר לי הרבה יותר מהר מבדרך כלל. החורף עבר אותנו, האביב הגיע הרבה לפני ששמתי לב, פסח כבר מחכה בדלת, המגפיים והמעילים עברו לאט לסוף הארון והגשם ששטף אותנו ממש בשבוע שעבר נעלם מבלי להשאיר סימן.
אתמול בלילה אפילו היסמין החל להפיץ ריחות שהגיעו אלינו מהפרדסים הסמוכים. ככה פתאום, ללא כל התראה מוקדמת, בשעות הערב המאוחרות, הופיעה לה בריזה נעימה וריחנית שמיד מזכירה לי את פסח ואת בוא האביב.
אבל אני עדיין לא מוכנה להיפרד. לא מוכנה כ"כ מהר לוותר על העונה האהובה עליי ביותר בשנה. אז בדיוק לשם כך אני מגישה לכם מתכון מושלם לעוגת לימון. עוגה עם ריח שישאיר אתכם עם אווירה של חורף למשך עוד כמה ימים. למרות שהטמפרטורות בסופ"ש הקרוב אמורות לעבור את ה 30 מעלות וכולנו כנראה נלבש בגדים קצרים.
אז שנייה לפני שלימוני החורף המדהימים נעלמים להם מהשווקים ושנייה לפני שקמח הופך למוקצה, תאפו לכם עוגת לימון מנחמת וחורפית ותתענגו על רגעי החורף (והקמח) האחרונים.
המתכון הזה שייך לדונה היי. המרתה סטוארט של האוסטרלים. האישה שהגדירה מחדש את הצבע הלבן בצילומי אוכל מוקפדים ו"נקיים" במיוחד. אתם בטח מכירים אותה מהתוכנית שלה בערוץ האוכל שבה היא מכינה מגוון מאכלים שמצולמים על רקע לבן עם הרבה רוגע, נגישות ותחושת זן. אם בא לכם לשטוף את העיניים ולהפליג לעולמות של שלמות לא מציאותית, תבקרו באתר המושלם שלה.
העוגה הזאת פשוטה מאוד להכנה. פשוט שופכים כמה מוצרים בסיסיים לקערה, מערבבים ומעבירים לתבנית. אחרי אפייה קצרה של כחצי שעה, כל הבית שלכם יתמלא בריח של חורף. למרות הפשטות והמהירות של המתכון הזה, מתקבלת עוגה באמת מושלמת. בעל קרום זהוב וקשיח ופנים רך ומתפורר. אבל השיחוק האמיתי של העוגה הזאת הוא בזיגוג הסוכר שלה. למרות שבדרך כלל אני לא אוהבת עוגות מזוגגות, בעוגה הזאת הזיגוג פשוט מושלם. הוא מה שהופך אותה לייחודית ומעניק לה טעם שונה ומתפצפץ שעושה נעים בפה. הניגוד בין החמיצות של הזיגוג והמתיקות של העוגה ובין המרקם המתפצפץ של הסוכר לבין הרכות והנימוחות של העוגה, מעניק לעוגה הפשוטה הזאת רובד ומורכבות של טעמים והופך אותה מעוד עוגה בחושה לעוגה מושלמת ויוצאת דופן.
עוגת לימון ויוגורט בזיגוג מתפצפץ בפה מבוסס על מתכון של donna hay
מתאים לתבנית קוגלוף/סיר פלא בקוטר 24 ס"מ
חומרים לעוגה:
2 ביצים
180 מ"ל שמן צמחי (3/4 כוס)
250 מ"ל יוגורט 3% שומן (מיכל)
שתי כפות מיץ לימון (מיץ מחצי לימון קטן)
שתי כפות גרידת לימון (גרידה של לימון גדול)
280 גרם קמח (2 כוסות)
שקית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
חומרים לזיגוג (אופציונלי):
מיץ מלימון שלם קטן (בערך רבע כוס)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
אופן ההכנה:
בתוך קערה בינונית שמים את כל חומרי העוגה הרטובים (ביצים, שמן, יוגורט, מיץ לימון). טורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים קלות. לתוך הקערה מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת היטב ואופים 30-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. בודקים בעזרת קיסם.
מיד לאחר האפייה הופכים את העוגה על גבי רשת צינון. בקערית קטנה מערבבים קלות את חומרי הזיגוג (מיץ הלימון והסוכר) ויוצקים בעזרת כף על גבי העוגה כשהיא עדיין חמה. מניחים לזיגוג להתייצב כעשר דקות.
העוגה הכי טעימה כאשר היא עדיין חמימה מהתנור.
החורף נעלם לי מהר מדי.
אני צריכה עוד רגע כדי להיפרד כמו שצריך.
השנה נדמה שהזמן עבר לי הרבה יותר מהר מבדרך כלל. החורף עבר אותנו, האביב הגיע הרבה לפני ששמתי לב, פסח כבר מחכה בדלת, המגפיים והמעילים עברו לאט לסוף הארון והגשם ששטף אותנו ממש בשבוע שעבר נעלם מבלי להשאיר סימן.
אתמול בלילה אפילו היסמין החל להפיץ ריחות שהגיעו אלינו מהפרדסים הסמוכים. ככה פתאום, ללא כל התראה מוקדמת, בשעות הערב המאוחרות, הופיעה לה בריזה נעימה וריחנית שמיד מזכירה לי את פסח ואת בוא האביב.
אבל אני עדיין לא מוכנה להיפרד. לא מוכנה כ"כ מהר לוותר על העונה האהובה עליי ביותר בשנה. אז בדיוק לשם כך אני מגישה לכם מתכון מושלם לעוגת לימון. עוגה עם ריח שישאיר אתכם עם אווירה של חורף למשך עוד כמה ימים. למרות שהטמפרטורות בסופ"ש הקרוב אמורות לעבור את ה 30 מעלות וכולנו כנראה נלבש בגדים קצרים.
אז שנייה לפני שלימוני החורף המדהימים נעלמים להם מהשווקים ושנייה לפני שקמח הופך למוקצה, תאפו לכם עוגת לימון מנחמת וחורפית ותתענגו על רגעי החורף (והקמח) האחרונים.
המתכון הזה שייך לדונה היי. המרתה סטוארט של האוסטרלים. האישה שהגדירה מחדש את הצבע הלבן בצילומי אוכל מוקפדים ו"נקיים" במיוחד. אתם בטח מכירים אותה מהתוכנית שלה בערוץ האוכל שבה היא מכינה מגוון מאכלים שמצולמים על רקע לבן עם הרבה רוגע, נגישות ותחושת זן. אם בא לכם לשטוף את העיניים ולהפליג לעולמות של שלמות לא מציאותית, תבקרו באתר המושלם שלה.
העוגה הזאת פשוטה מאוד להכנה. פשוט שופכים כמה מוצרים בסיסיים לקערה, מערבבים ומעבירים לתבנית. אחרי אפייה קצרה של כחצי שעה, כל הבית שלכם יתמלא בריח של חורף. למרות הפשטות והמהירות של המתכון הזה, מתקבלת עוגה באמת מושלמת. בעל קרום זהוב וקשיח ופנים רך ומתפורר. אבל השיחוק האמיתי של העוגה הזאת הוא בזיגוג הסוכר שלה. למרות שבדרך כלל אני לא אוהבת עוגות מזוגגות, בעוגה הזאת הזיגוג פשוט מושלם. הוא מה שהופך אותה לייחודית ומעניק לה טעם שונה ומתפצפץ שעושה נעים בפה. הניגוד בין החמיצות של הזיגוג והמתיקות של העוגה ובין המרקם המתפצפץ של הסוכר לבין הרכות והנימוחות של העוגה, מעניק לעוגה הפשוטה הזאת רובד ומורכבות של טעמים והופך אותה מעוד עוגה בחושה לעוגה מושלמת ויוצאת דופן.
עוגת לימון ויוגורט בזיגוג מתפצפץ בפה מבוסס על מתכון של donna hay
מתאים לתבנית קוגלוף/סיר פלא בקוטר 24 ס"מ
חומרים לעוגה:
2 ביצים
180 מ"ל שמן צמחי (3/4 כוס)
250 מ"ל יוגורט 3% שומן (מיכל)
שתי כפות מיץ לימון (מיץ מחצי לימון קטן)
שתי כפות גרידת לימון (גרידה של לימון גדול)
280 גרם קמח (2 כוסות)
שקית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
חומרים לזיגוג (אופציונלי):
מיץ מלימון שלם קטן (בערך רבע כוס)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
אופן ההכנה:
בתוך קערה בינונית שמים את כל חומרי העוגה הרטובים (ביצים, שמן, יוגורט, מיץ לימון). טורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים קלות. לתוך הקערה מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת היטב ואופים 30-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. בודקים בעזרת קיסם.
מיד לאחר האפייה הופכים את העוגה על גבי רשת צינון. בקערית קטנה מערבבים קלות את חומרי הזיגוג (מיץ הלימון והסוכר) ויוצקים בעזרת כף על גבי העוגה כשהיא עדיין חמה. מניחים לזיגוג להתייצב כעשר דקות.
העוגה הכי טעימה כאשר היא עדיין חמימה מהתנור.
זאת מסוג העוגות שאפשר להתנחם איתם, אז אני מבינה שאת מתנחמת שהחורף עומד להסתלק לו....
השבמחקהאמת שזאת יופי של עוגה, ואנחנו אוהבים מאדדדדדדדדדדדדדדדד עוגות לימון
מאחלת לך פסח שמח!!
פסח שמח!
מחק