יום חמישי, 13 בספטמבר 2012

שנה הלכה שנה באה

או: מאפינס תפוחים ודבש

מאפינס תפוחים ודבש

ראש השנה זה חג מיוחד. יש בו משהו מעצים, סוחף. משהו שקשה מאוד להסביר במילים, כמעט מיסטי. משהו שגורם גם לאנשים חילונים כמוני לעצור לרגע ולעשות חשבון נפש. לחשוב על כל המעשים הטובים וגם הטובים פחות, על כל הברכות וגם על כל הדברים שצריך לשנות. למצוא את הכח לסלוח על כל הדברים שהגיע הזמן לשחרר, לשכוח אותם ולעבור הלאה. לחזור לכל ההבטחות שהופרו, לכל הדברים שעדיין לא הספקנו, לכל הדברים שאנחנו רוצים. להיפטר מכל הדברים שעושים לנו רע, שמבלבלים, מוציאים מהריכוז ועושים לנו רעש. כן, הרבה חשבון נפש לא פשוט נכפה עלינו בתקופה הזאת. מנגד, אווירת החג מביאה עימה גם תחושה שהכל אפשרי ושום דבר לא נשגב מאיתנו. מרחפת באוויר תחושה חזקה מאוד של אופטימיות סוחפת, רצון עצום להתחיל מחדש, לפתוח דף חלק, לפצות ולשפר. מבחינתי, האופטימיות הכי גדולה מגיעה עם סוף הקיץ ותחילת הסתיו שאני כ"כ אוהבת. פתאום דברים מסביבי משנים צבע, נעים בקצב אחר והכל מתחיל להיות שקט. אפשר פתאום לשמוע את הרוח הסתווית שנושאת עימה בשורות על התחלות חדשות ותחושת שלווה שעוטפת אותי מכל הכיוונים.

גם הפירות משתנים. האבטיחים והמלונים שכ"כ מילאו את חיינו בחודשים האחרונים מתחילים אט אט להיעלם מהשווקים. במקומם מתחילים להופיע רימונים, תמרים, אתרוגים וכמובן תפוחים מכל הזנים. אבל לא תפוחים מיובאים, שנושאים עימם טעמים של מקומות רחוקים. פתאום מופיעים להם זנים מקומיים, עונתיים, שמגיעים אלינו ממקומות מוכרים.


מאפינס תפוחים ודבש


באמת שלא תכננתי להעלות מתכון לראש השנה ורציתי להימנע מכל מה שקשור בדבש או בתפוחים. אבל מה לעשות, בסיבוב האחרון שלי בשוק הופיעו להם תפוחים יפיפיים ולמרות שנורא ניסיתי להתעלם מהם ולא ליפול למלכודת של עוד עוגת תפוחים, הם פשוט הצליחו להכניע אותי. כך פתאום, מבלי ששמתי לב, התפוחים התחמנים הללו מצאו את עצמם בתוך עגלת השוק שלי. אז מי ביקש קינוח לחג ולא קיבל?

למרות שנכנעתי לבסוף, אני לא אלאה אתכם עם עוד מתכון לעוגה מושקעת ומרשימה לארוחת החג. השנה בחרתי דווקא במאפינס. צנועים וקטנים שמתאימים במיוחד לארוחת בוקר למחרת ערב החג. יחד עם זאת, למרות שהם פשוטים וענווים, אל תתנו למראה התמים שלהם להטעות אתכם. הם מושחתים וטעימים באופן מיוחד, לא פחות מכל עוגה מרשימה שתחליטו להכין לחג. יש בהם גם תפוחים, גם דבש, גם קינמון וגם פירורי חמאה נימוחים. עם או בלי קשר לחג, מדובר במתכון מוצלח מאוד שתרצו לאמץ לכל ימות השנה.


מאפינס תפוחים ודבש


מאפינס תפוח בדבש
מניב 24 מאפינס בגודל סטנדרטי

חומרים למאפינס:
100 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר (רבע כוס)
2 ביצים
300 מ"ל יוגורט (שני גביעים קטנים)
קליפה מגורדת מלימון שלם
210 גרם קמח (כוס וחצי)
שתי כפיות אבקת אפייה
4 תפוחים מקולפים (מומלץ להשתמש בתפוחים מזנים שונים)
180  גרם דבש (חצי כוס)
כפית קינמון

חומרים לציפוי פירורים (אופציונלי):
100 גרם חמאה רכה
140 גרם קמח (כוס)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
חצי כפית קינמון
קורט מלח

אופן ההכנה:
הכנת הפירורים: מניחים את כל החומרים בקערה קטנה. מעבדים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית. מניחים במקרר עד לשימוש.
הכנת המאפינס: את התפוחים הקלופים חותכים לרבעים ומנקים את הליבה. פורסים כל רבע לפרוסות דקות ומניחים בקערה עם מי לימון על מנת שלא ישחירו. מניחים בצד עד לשימוש. בקערת המיקסר מקציפים יחד את החמאה והסוכר. לאחר כ- 5 דקות של הקצפה התערובת הופכת לבהירה ותופחת מעט. בשלב זה מוסיפים את הביצים אחת אחת ומקציפים למשך מספר שניות. מוסיפים את היוגורט ואת קליפת הלימון ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. מפסיקים את פעולת המיקסר ומנפים לתוך הקערה את הקמח ואבקת האפייה. מקפלים בעזרת מרית עד לקבלת בלילה אחידה (חשוב להקפיד על עיבוד מינימלי). מסננים את התפוחים החתוכים מהמים ומניחים אותם בקערה נפרדת. מוסיפים להם את הקינמון והדבש ומערבבים היטב עד שכל חתיכות הפרי מצופות בדבש. מוסיפים את תערובת התפוחים לתוך קערת המיקסר ומקפלים אותם לתוך התערובת בעזרת מרית. בעזרת שתי כפות ממלאים תבנית שקעים בתערובת (חשוב לרפד את השקעים בעטרות נייר). ממלאים כל שקע רק עד 3/4 גובה משום שהמאפינס תופחים בתנור. מפזרים מעל כל שקע מעט מתערובת הפירורים. אופים כ- 35 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. המאפינס מוכנים כאשר קיסם שננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.
מיד לאחר האפייה חשוב להוציא את המאפינס מהתבנית ולהניח אותם על גבי רשת.


מאפינס תפוחים ודבש



לפני סיום יש לי המלצה קטנה למתנת חג תוצרת בית שתמתיק את השנה החדשה של כל מי שיזכה לקבל אותה. מדובר בדובשניות תוצרת בית טעימות להפליא מתוך הבלוג עוגיו.נט של נטלי הכ"כ מוכשרת.


הדובשניות האלו לא מזכירות כלל את הגרסא הקנוייה והתעשייתית שעושה עימן עוול נורא. ההכנה מאוד פשוטה והתוצאה פשוט מופלאה- כל ביס מהן הוא מסע במנהרת הזמן לטעמי ילדות של חגי תשרי. טעמים של זכרונות שכבר הספקנו לשכוח. את הקסם הזה מכניסים לתוך צנצנת זכוכית, עוטפים בסרט צבעוני ומוסיפים הקדשה קטנה.



את המתכון ניתן למצוא בבלוג של נטלי.
תנסו, מדובר במתכון מוצלח ביותר ובמתנה מקסימה שתעלה חיוך על פני אלו שיקבלו אותה.




מאחלת לכולנו שהשנה הבאה עלינו לטובה תהיה מוצלחת ומתוקה הרבה יותר מהשנה שקדמה לה.
חג שמח ושנה טובה!!

4 תגובות:

  1. מקסים:) כל כך יפים ומתוקים המאפינס שלך.הפירורים מוסיפים המון חן וטעם.אהבתי מאוד.

    שנה טובה ומתוקה
    רויטל

    השבמחק
  2. אני שמחה שהעלת את המתכון הזה!
    במשפחה אצלי אוהבים מאד מתוקים עם תפוחים (במיוחד הילדים, כן כן), ומאפינס תפוחים ודבש זה מתכון שתמיד טוב להכין, חוץ מזה שאחרי ראש השנה, יש גם סוכות :)

    ציפוי הפירורים הוא חובה!:) איך אפשר בלי הציפוי הנהדר הזה?
    הפירורים כל כך טעימים

    שתהיה לך ולבן זוגך שנה טובה, מבורכת ומתוקה (עם הרבה אפייה מתוקה)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה :)
      גם אני אוהבת לאפות עם תפוחים ופירורים זה תמיד טוב :)
      שנה טובה גם לך ולכל בני המשפחה!!

      מחק