או: עוגת שוקולד ובננות
אם אתם עדיין לא מעודכנים, אז הגיע הזמן שתדעו שאנחנו מתקרבים לסוף העולם. לא מטאפורית, מילולית. לפי לוח השנה של המאיה, סוף העולם מתקרב אלינו בצעדי ענק והעולם אמור להגיע אל קיצו בעוד יומיים בדיוק. אז אם יש לכם עניינים לא סגורים, עכשיו זה בדיוק הזמן לסגור אותם. לפי המאיה, יש לכם רק עד יום שישי לעשות המון סידורים. וכמובן, איך אפשר בלי איזו עוגה טובה, רגע לפני שהכל נגמר?
בדיוק בשביל זה יש לי את העוגה המושלמת. עוגה מהירה שעוד אפשר להספיק לפני סוף העולם. טעימה, עשירה, מנחמת, אבל גם מאוד מהירה (שלא תבזבזו יותר מדי מהזמן שנותר...). מדובר בעוגה בחושה של שוקולד ובננות, אבל עם שוקולד אמיתי ולא עם קקאו. בעיני, שוקולד מריר ובננות זה תמיד שילוב מנצח. משהו במתיקות העזה של הבננה ובמרירות של השוקולד משתלב בצורה מושלמת ויוצר מתיקות מדוייקת. מעבר לבננות ולשוקולד יש בעוגה רק עוד מספר מרכיבים בסיסיים שיש בכל בית (אין זמן לקניות...). כל ההכנה אורכת מספר דקות ולא צריך אפילו להפעיל את המיקסר. אם לומר את האמת, אז גם זמן האכילה של העוגה הזאת לא ארוך במיוחד והיא מתחסלת לחלוטין ממש תוך כמה דקות (במיוחד אם אתם זוג רעב שהחליט לוותר על ארוחת הערב ולהסתפק בקפה ועוגה).
אז גם אם אחרי יום שישי הקרוב העולם ימשיך לנהוג כסדרו וסוף העולם יידחה (שוב) למועד בלתי ידוע (ורוב הסיכויים שזה מה שיקרה), לפחות הרווחתם מזה עוגה מדהימה. עוגה שתגרום לכם לרצות להכין כוס קפה או תה חם ולהתכרבל מתחת לפוך. לפחות עד שיגיע סוף העולם בפעם הבאה.
עוגת בננות ושוקולד
מתאים לעוגה בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית
חומרים:
100 גרם חמאה מומסת
70 גרם סוכר לבן (1/3 כוס)
80 גרם סוכר חום (1/3 כוס)
גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
3 ביצים
100 גרם שוקולד מריר מומס (לצנן מספר דקות)
140 גרם קמח (כוס)
1.5 כפיות אבקת אפייה
רבע כפית מלח
3 בננות גדולות מעוכות
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס (ניתן להמיר בשוקולד לבן/חלב)
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את החמאה המומסת ואת שני סוגי הסוכר. מקציפים קלות בעזרת מקצפה ידנית. מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים מעט. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים אותו היטב לתוך התערובת. לתוך הקערה מנפים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומקפלים בעדינות בעזרת מרית. מוסיפים את הבננות המעוכות ואת חתיכות השוקולד הקצוץ. מקפלים אותם לתוך התערובת (חשוב להקפיד על עיבוד מינימלי). את המסה שופכים לתוך תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה. אופים כ- 45 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
שיהיה סוף שבוע טוב ומלא בגשם!!
נתראה בשבוע הבא..
אם אתם עדיין לא מעודכנים, אז הגיע הזמן שתדעו שאנחנו מתקרבים לסוף העולם. לא מטאפורית, מילולית. לפי לוח השנה של המאיה, סוף העולם מתקרב אלינו בצעדי ענק והעולם אמור להגיע אל קיצו בעוד יומיים בדיוק. אז אם יש לכם עניינים לא סגורים, עכשיו זה בדיוק הזמן לסגור אותם. לפי המאיה, יש לכם רק עד יום שישי לעשות המון סידורים. וכמובן, איך אפשר בלי איזו עוגה טובה, רגע לפני שהכל נגמר?
בדיוק בשביל זה יש לי את העוגה המושלמת. עוגה מהירה שעוד אפשר להספיק לפני סוף העולם. טעימה, עשירה, מנחמת, אבל גם מאוד מהירה (שלא תבזבזו יותר מדי מהזמן שנותר...). מדובר בעוגה בחושה של שוקולד ובננות, אבל עם שוקולד אמיתי ולא עם קקאו. בעיני, שוקולד מריר ובננות זה תמיד שילוב מנצח. משהו במתיקות העזה של הבננה ובמרירות של השוקולד משתלב בצורה מושלמת ויוצר מתיקות מדוייקת. מעבר לבננות ולשוקולד יש בעוגה רק עוד מספר מרכיבים בסיסיים שיש בכל בית (אין זמן לקניות...). כל ההכנה אורכת מספר דקות ולא צריך אפילו להפעיל את המיקסר. אם לומר את האמת, אז גם זמן האכילה של העוגה הזאת לא ארוך במיוחד והיא מתחסלת לחלוטין ממש תוך כמה דקות (במיוחד אם אתם זוג רעב שהחליט לוותר על ארוחת הערב ולהסתפק בקפה ועוגה).
אז גם אם אחרי יום שישי הקרוב העולם ימשיך לנהוג כסדרו וסוף העולם יידחה (שוב) למועד בלתי ידוע (ורוב הסיכויים שזה מה שיקרה), לפחות הרווחתם מזה עוגה מדהימה. עוגה שתגרום לכם לרצות להכין כוס קפה או תה חם ולהתכרבל מתחת לפוך. לפחות עד שיגיע סוף העולם בפעם הבאה.
עוגת בננות ושוקולד
מתאים לעוגה בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית
חומרים:
100 גרם חמאה מומסת
70 גרם סוכר לבן (1/3 כוס)
80 גרם סוכר חום (1/3 כוס)
גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
3 ביצים
100 גרם שוקולד מריר מומס (לצנן מספר דקות)
140 גרם קמח (כוס)
1.5 כפיות אבקת אפייה
רבע כפית מלח
3 בננות גדולות מעוכות
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס (ניתן להמיר בשוקולד לבן/חלב)
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את החמאה המומסת ואת שני סוגי הסוכר. מקציפים קלות בעזרת מקצפה ידנית. מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים מעט. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים אותו היטב לתוך התערובת. לתוך הקערה מנפים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומקפלים בעדינות בעזרת מרית. מוסיפים את הבננות המעוכות ואת חתיכות השוקולד הקצוץ. מקפלים אותם לתוך התערובת (חשוב להקפיד על עיבוד מינימלי). את המסה שופכים לתוך תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה. אופים כ- 45 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
שיהיה סוף שבוע טוב ומלא בגשם!!
נתראה בשבוע הבא..
עוגה מסוכנת ביותר :-) אני אוהבת עוגות בחושות זו מחלה ממש קשה וחשוכת מרפא!
השבמחקעוגה עם שוקולד ובננות זו ממש חגיגת טעמים,אוהבת מאוד את השילוב. ונראה לי שאני אפנק את עצמי ואכין אותה..
תודה וסוף שבו עחמים ומקסים
רויטל
גם אני מכורה לעוגות בחושות. באמת מחלה קשה..ואין מרפא, חיפשתי
מחקוואו זאת נשמעת עוגה מושלמת! בדיוק לטעמי! תודה וסופשבוע נפלא :)
השבמחקכיף לשמוע :)
מחקסוף שבוע טוב
סוף העולם מגיע ואת מודיעה לי רק עכשיו??
השבמחקנראה לך שתספיק עוגה אחת לדרך? :)
איזה מזל שאני לא יודעת תאריכים לועזיים (חחחח)
מאדדדדדדדדדדד אוהבת את העוגה שלך. אני לא אוכלת בננות טריות (אוהבת אבל לא אוכלת), ולא יצא לי עוד להכין עוגת בננות למרות שזה מאד אמריקאי.
הן מוסיפות המוןןןןןןןןןןן רכות.
יאוווווו כמה אני רוצה פרוסה עכשיו!!
אולי באמת יש דברים שעדיף לא לדעת :)
מחקולגבי השאלה שלך, אז התשובה היא לא! עוגה אחת ממש לא תספיק, אבל זה יותר טוב מכלום :)