יום רביעי, 15 בינואר 2014

מלכלכים את הידיים

או: טראפלס שוקולד תפוז

טראפלס שוקולד תפוז


העולם מתחלק לשני סוגים של אנשים- אלה שאוהבים להלתכלך ואלה שאוהבים לשמור מרחק נגיעה מכל דבר שעלול לגרום להם לטיפה של לכלוך או אי סדר. אפשר לראות את ההבדלים כבר כשאנחנו ילדים. יש את אלו שמכניסים את הידיים שלהם לתוך צבעי הגועש ומורחים את כל הדף במגוון של צורות אמורפיות ואבסטרקטיות ויש את אלו שמעדיפים להשתמש במכחול, לצבוע בתוך הצורות והקווים ולהיבהל מכל טיפת צבע שנוגעת בהם. יש את אלו שאוהבים ללכת בתוך הבוץ, לגעת בו וללכלך את כל הבגדים ויש את אלו שיעשו סיבוב ארוך ויקפצו על קצות האצבעות בין השלוליות, רק כדי להימנע מכל זכר של לכלוך. אני מהסוג הראשון של האנשים. רק תתנו לי את האפשרות להתלכלך. לאבד שליטה. תנו לי את האפשרות לגעת. להרגיש עם הידיים. במיוחד בכל מה שקשור באוכל. אם יש לי אפשרות לבשל, לטעום, ללוש ולאכול עם הידיים, ואני מאושרת.

כנראה שלמדתי את זה מהבית. כל האנשים שאני מכירה מבשלים עם הידיים. אין כפות או כפיות. אין כפפות. גם מתבלים עם הידיים. בלי מידות. לפי העין שופכים תבלינים לתוך כף היד וישר לסיר או לקערה. לא יודעת להסביר את זה. איכשהו יוצא שהאוכל הרבה יותר טעים כשמכינים אותו בידיים. בלי חוצץ. בלי כלי שנכנס באמצע והורס את הטעם. כנראה שיש משהו ב"טעם של היד". משהו שאי אפשר להשיג בשום דרך אחרת. כאילו כל הזיכרונות, הטעמים והידע של הבישול הטוב טמון ביד. עובר דרך המגע הישיר בין היד לאוכל.

טראפלס שוקולד תפוז


אם גם אתם מהסוג שאוהב להתלכלך ולגעת באוכל, יש לי את הקינוח המושלם- טראפלס שוקולד. הרי אין שום דבר יותר מלכלך משוקולד. אבל מצד שני אין גם שום דבר שיותר כיף לגעת בו עם הידיים מאשר שוקולד. אם אף פעם לא הבנתם איך אוכל יכול להיות חושני, תכינו טראפלים. כל העבודה הזאת עם השוקולד, המגע הישיר, הבלתי אמצעי, הגלגלול, הציפוי, התוצאה החלקה והמושלמת. פרי עמל ידכם שבא לידי שיא בביס הרך. המתמסר. הנמס על הלשון. תכינו ותבינו על מה אני מדברת. אבל מצד שני תכינו את עצמכם מראש לחוויה שתלכלך לכם את הידיים, את הבגדים ואת המטבח בכתמים שחורים ודביקים במיוחד.

טראפלס שוקולד תפוז

יש מיליוני מתכונים לטראפלס. מכל הסוגים והמינים. החל מגרסאות קלאסיות ופשוטות שמכילים רק שוקולד ושמנת ועד לסוגים מורכבים ומסובכים שמכילים מגוון טעמים ומרקמים. המתכון הזה הוא איפשהו באמצע. הוא מאוד פשוט בהכנה ובטעמים שלו, אבל גם מושלם ומשובח במיוחד. אם אתם קוראים את הבלוג שלי, אתם כבר יודעים שאחד הטעמים האהובים עליי ביותר בעולם הוא שוקולד-תפוז. מאז שהייתי ילדה אני מכורה לכל מה שקשור בשילוב הזה. בכל ביקור בחנות שוקולד, אני תמיד אצא עם שקית עמוסה בשוקולדים בטעם שוקולד, שתמיד תכלול גם כמות לא מבוטלת של קליפות הדרים מצופות בשוקולד. הכי הארד-קור. משהו שרק מכורים אמיתיים יכולים לאהוב. לכן זה לא מפתיע שגם בכל מה שקשור בטראפלס, אני תמיד אעדיף את הגרסא עם התפוז.

כמו שאמרתי, המתכון פשוט מאוד להכנה ויש בו ממש מעט חומרים. לכן חשוב מאוד להשתמש בחומרים איכותיים. החל משוקולד משובח בעל אחוזי קקאו גבוהים (במקרה הזה כדאי להשקיע ולקנות את השוקולד היקר, זה באמת עושה את כל ההבדל). חשוב להקפיד גם להשתמש בליקר תפוז איכותי (גראן-מרנייה או קוואנטרו אמיתיים) ולא בחיקוי זול. וכמובן, אל תוותרו על המלח!! אומנם זו כמות מאוד קטנה אבל יש לה השפעה משמעותית על הטעם. אני חייבת לומר שבאופן מפתיע, הטראפלס האלה היו הצלחה מסחררת גם בקרב אלו שאינם מחבבים את השילוב של שוקולד ותפוז. אבל אם אתם בכל זאת סולדים מהשילוב הזה, פשוט תשמיטו מהמתכון את קליפות התפוז ותמירו את ליקר התפוז באלכוהול אחר (ויסקי, ברנדי או רום יעבדו כאן מצוין).

אז יאללה, תשטפו ידיים. תפשילו שרוולים, תשימו סינר ותיגשו לעבודה.
כדאי לכם.

טראפלס שוקולד תפוז


טראפלס תפוז-שוקולד
מניב כ- 30 טראפלים בגודל בינוני

חומרים:
400 גרם שוקולד מריר משובח (60% קקאו ומעלה) קצוץ דק
מיכל שמנת מתוקה
קליפה מגורדת מתפוז בינוני (כחצי כפית)
2 כפות דבש
רבע כפית מלח
3 כפות ליקר תפוזים

אבקת קקאו לציפוי

אופן ההכנה:
בקערה בינונית מניחים את השוקולד הקצוץ ואת המלח. מניחים בצד. בסיר קטן מניחים את השמנת, הדבש ואת גרידת התפוז. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מיד כאשר השמנת מגיעה לרתיחה מסירים מהאש ושופכים על גבי השוקולד. ממתינים כשלוש דקות עד שהשוקולד נמס. לאחר כשלוש דקות, מערבבים בעדינות את התערובת בעזרת כף מהמרכז החוצה, עד שמתקבלת תערובת מבריקה והומוגנית. מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב. את תערובת השוקולד שופכים לתוך תבנית שטוחה (אני השתמשתי בתבנית פיירקס בגודל 25X30). מכסים היטב בניילון נצמד ומניחים בקירור למשך 8 שעות לפחות. לאחר קירור מוחלט של התערובת, קורצים ממנה עיגולים בערת כפית. את העיגולים מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מקררים את העיגולים כשעה במקרר. לאחר הקירור, מוציאים את העיגולים מהמקרר ומגלגלים אותם בין הידיים עד שהם עגולים וחלקים. לתוך קערה מנפים אבקת קקאו. מניחים את הכדורים בקערה ומגלגלים אותם בקקאו עד שהם מצופים היטב (2-3 כדורים בכל פעם).

טראפלס שוקולד תפוז


מלכלך מאוד, אבל שווה כל ביס..


 

2 תגובות:

  1. יש מאכלים שלא איכפת לי ללכלך את הידיים ויש כאלה שאני לא מוכנה (כמו בקילוף רימונים. אין סיכוי!)
    הבעיה בטראפלס המדהימים האלה, שכל הסביבה מלכלכלת חחחחחחחחחחח
    צריך להכין אותם שהעוזרת בשטח :)
    נראים מאדדדדדדדד טעימים והם לא מחזיקים מעמד הרבה זמן...... :)

    השבמחק