או: קאפקייקס תותים בשמנת וקצפת
עוד שנייה התותים נעלמים. נפרדים מאיתנו למשך הקיץ. כנראה שגם הם, ממש כמוני, לא מחבבים את חודשי הקיץ הישראלי. כן, סוף עונת התותים היא סימן נוסף לכך שהקיץ מתקרב אלינו בצעדי ענק. אנחנו בדרך לסיבוב נוסף של חום מתיש, ימים בלתי נגמרים, חשבון חשמל כבד מנשוא ולחות שלא מתירה שום סיכוי, אפילו לשיער החלק ביותר.
עוד פחות משנייה גם פסח מגיע. החג הזה שכולנו חוששים ממנו. החג שמגיע עם ריח של חומרי ניקוי, סופרמרקטים עמוסים עד אפס מקום, מפות שולחן חדשות, כלים שיוצאים מהארון רק שבוע אחד בשנה וכמובן אין ספור מתכונים כשרים למהדרין. אני באמת לא מצליחה להבין את החג הזה ואת כל הטירוף שמגיע איתו. בעיניי, זה החג הכי מיותר בלוח השנה. הוא גורם לי בכל שנה לרצות לקנות כרטיס טיסה למקום רחוק ולהתחבא עד יעבור זעם. החג שמכריז מלחמה על כל הדברים שאני אוהבת לאכול והחג שכל אוהבי המתוקים חוששים ממנו. ואל תנסו לשכנע אותי- קינוחים ועוגות של פסח הם לא טעימים. בעליל. חוץ ממצה עם נוטלה. זה הקינוח היחיד שאני אוכלת בפסח. אין סיכוי לשכנע אותי לנסות איזו עוגה עם תחליפים מוזרים או כל דבר עם קוקוס, שלדאבון ליבי מככב כמעט בכל קינוח בפסח.
אז שנייה לפני הסוף של התותים, של הקמח ושל הקינוחים הטעימים שמכינים איתם, יש לכם הזדמנות אחרונה לשלב את כולם ביחד בקינוח מושלם. קינוח של קאפקייקס מפנקים שמשלבים בתוכם את השילוב הקלאסי והכ"כ טעים של תותים, סוכר, שמנת חמוצה וקצפת. גם קינוח טעים וגם הזדמנות לנצל את שאריות הקמח האחרונות ועוד כמה דברים שבטח יש לכם במקרר.
ההשראה למתכון הגיעה מהרשומה הזאת בבלוג המקסים של חן שוקרון. אני פישטתי מעט את המתכון אבל שמרתי על הרעיון המרכזי שהוא עוגת וניל פשוטה במילוי של תותים טריים ובציפוי קצפת. מדובר בקינוח מרשים, טעים באופן מיוחד ואפילו קל להכנה. בהחלט הקינוח המושלם לחובבי התותים, שכמעט כל אחד יוכל להתחבר אליו. אחרי הכל, מי לא אוהב תותים בשמנת?
את הקאפקייס האלה מומלץ להכין בסמוך למועד ההגשה מכיוון שהם מכילים פירות טריים. הם נשמרים במקרר למשך יומיים או שלושה לכל היותר. אבל אל דאגה, הם ייעלמו הרבה לפני. אני מבטיחה. תאפו אותם בשישי בבוקר ועד שישי בערב כבר לא יישאר מהם זכר (ביעור חמץ מושלם).
קאפקייקס תותים בשמנת
מניב 12 קאפקייקס בגודל סטנדרטי
חומרים לקאפקייקס:
100 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
2 ביצים
מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון (בערך מלימון קטן שלם)
140 גרם קמח (כוס)
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
חומרים למילוי:
חצי מיכל שמנת חמוצה
כ- 10 תותים חתוכים לקוביות קטנות
כף אבקת סוכר
לציפוי:
מיכל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
תותים חצויים לקישוט (אופציונלי)
אופן ההכנה:
הכנת הקאפקיקס: בתוך קערת המיקסר שמים את הסוכר והחמאה ומעבדים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה מעט (כ- 5 דקות במהירות גבוהה). מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים עד שהן נטמעות לחלוטין בתערובת. מוסיפים את השמנת החמוצה, גרידת הלימון ותמצית הוניל וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה. עוצרים את המיקסר ומנפים לתוך הקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מקפלים ידנית לתוך התערובת בעזרת מרית. בשלב זה חשוב להקפיד על עיבוד מינימלי. את הבלילה יוצקים לתך תבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר ואופים כ- 20-25 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. בודקים באמצעות קיסם שמכניסים למרכז אחת העוגות. אם הקיסם יוצא עם פירורים לחים, העוגות מוכנות. לאחר האפייה מוציאים את העוגות מהתבנית ומניחים לקירור על גבי רשת.
מילוי וציפוי הקאפקייקס: בתוך קערה קטנה שמים את כל חומרי המלית ומערבבים היטב. מניחים בצד. לאחר שהעוגות התקררו לחלוטין מרוקנים את המרכז שלהן בעזרת כפית או סכין קטנה. ממלאים כל קאפקייקס בכמות של כ- 2-3 כפיות ממילוי התותים. את החור סוגרים באמצעות חתיכת עוגה שהוצאנו, אותה מהדקים מעל המילוי. לאחר מילוי העוגות, מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מכניסים לתוך שק זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים קצפת מעל כל קאפקייקס.
עוד פחות משנייה גם פסח מגיע. החג הזה שכולנו חוששים ממנו. החג שמגיע עם ריח של חומרי ניקוי, סופרמרקטים עמוסים עד אפס מקום, מפות שולחן חדשות, כלים שיוצאים מהארון רק שבוע אחד בשנה וכמובן אין ספור מתכונים כשרים למהדרין. אני באמת לא מצליחה להבין את החג הזה ואת כל הטירוף שמגיע איתו. בעיניי, זה החג הכי מיותר בלוח השנה. הוא גורם לי בכל שנה לרצות לקנות כרטיס טיסה למקום רחוק ולהתחבא עד יעבור זעם. החג שמכריז מלחמה על כל הדברים שאני אוהבת לאכול והחג שכל אוהבי המתוקים חוששים ממנו. ואל תנסו לשכנע אותי- קינוחים ועוגות של פסח הם לא טעימים. בעליל. חוץ ממצה עם נוטלה. זה הקינוח היחיד שאני אוכלת בפסח. אין סיכוי לשכנע אותי לנסות איזו עוגה עם תחליפים מוזרים או כל דבר עם קוקוס, שלדאבון ליבי מככב כמעט בכל קינוח בפסח.
אז שנייה לפני הסוף של התותים, של הקמח ושל הקינוחים הטעימים שמכינים איתם, יש לכם הזדמנות אחרונה לשלב את כולם ביחד בקינוח מושלם. קינוח של קאפקייקס מפנקים שמשלבים בתוכם את השילוב הקלאסי והכ"כ טעים של תותים, סוכר, שמנת חמוצה וקצפת. גם קינוח טעים וגם הזדמנות לנצל את שאריות הקמח האחרונות ועוד כמה דברים שבטח יש לכם במקרר.
ההשראה למתכון הגיעה מהרשומה הזאת בבלוג המקסים של חן שוקרון. אני פישטתי מעט את המתכון אבל שמרתי על הרעיון המרכזי שהוא עוגת וניל פשוטה במילוי של תותים טריים ובציפוי קצפת. מדובר בקינוח מרשים, טעים באופן מיוחד ואפילו קל להכנה. בהחלט הקינוח המושלם לחובבי התותים, שכמעט כל אחד יוכל להתחבר אליו. אחרי הכל, מי לא אוהב תותים בשמנת?
את הקאפקייס האלה מומלץ להכין בסמוך למועד ההגשה מכיוון שהם מכילים פירות טריים. הם נשמרים במקרר למשך יומיים או שלושה לכל היותר. אבל אל דאגה, הם ייעלמו הרבה לפני. אני מבטיחה. תאפו אותם בשישי בבוקר ועד שישי בערב כבר לא יישאר מהם זכר (ביעור חמץ מושלם).
קאפקייקס תותים בשמנת
מניב 12 קאפקייקס בגודל סטנדרטי
חומרים לקאפקייקס:
100 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
2 ביצים
מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון (בערך מלימון קטן שלם)
140 גרם קמח (כוס)
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
חומרים למילוי:
חצי מיכל שמנת חמוצה
כ- 10 תותים חתוכים לקוביות קטנות
כף אבקת סוכר
לציפוי:
מיכל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
תותים חצויים לקישוט (אופציונלי)
אופן ההכנה:
הכנת הקאפקיקס: בתוך קערת המיקסר שמים את הסוכר והחמאה ומעבדים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה מעט (כ- 5 דקות במהירות גבוהה). מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים עד שהן נטמעות לחלוטין בתערובת. מוסיפים את השמנת החמוצה, גרידת הלימון ותמצית הוניל וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה. עוצרים את המיקסר ומנפים לתוך הקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מקפלים ידנית לתוך התערובת בעזרת מרית. בשלב זה חשוב להקפיד על עיבוד מינימלי. את הבלילה יוצקים לתך תבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר ואופים כ- 20-25 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. בודקים באמצעות קיסם שמכניסים למרכז אחת העוגות. אם הקיסם יוצא עם פירורים לחים, העוגות מוכנות. לאחר האפייה מוציאים את העוגות מהתבנית ומניחים לקירור על גבי רשת.
מילוי וציפוי הקאפקייקס: בתוך קערה קטנה שמים את כל חומרי המלית ומערבבים היטב. מניחים בצד. לאחר שהעוגות התקררו לחלוטין מרוקנים את המרכז שלהן בעזרת כפית או סכין קטנה. ממלאים כל קאפקייקס בכמות של כ- 2-3 כפיות ממילוי התותים. את החור סוגרים באמצעות חתיכת עוגה שהוצאנו, אותה מהדקים מעל המילוי. לאחר מילוי העוגות, מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מכניסים לתוך שק זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים קצפת מעל כל קאפקייקס.
התמונות שלך כל כך נקיות ואסתטיות! אני מאנשי המצה ושוקולד השחר אבל לגבי כל השאר אני לגמרי איתך :)
השבמחקגם שוקולד השחר הולך מבחינתי.
מחקהרבה יותר טוב מעוגיות קוקוס שלא עוברות בגרון..:-)
פוסט כיפי ומקסים!
השבמחקצילומים יפהפיים - כבר אמרנו?!
חג שמח, רגוע ומאושר
תודה :-)
מחקחג שמח
יופי של קאפקייקס ואני מתה על תותים :)
השבמחקהייתי אוכלת עכשיו אחד בכייף גדול!
אבל המטבח שלי כבר עבר למטבח פסח
אני אולי אחדש לך שיש לקנות תותים קפואים ומנסיון הם מעולים(!!) אחרי הפשרה. ממש כמו תותים טריים, כך שיש אותם כמעט כל השנה.
טוב לדעת :-) תותים הם הפירות הכי מדהימים שיש וקשה לחכות להם כל הקיץ
מחקתותים..בואי אקנה לך תותים. כמאמר המשורר זאב נחמה:)
השבמחקצילומים נהדרים וקינוח מושלם.
את מוזמנת לקנות לי תותים מתי שרק מתחשק לך:-)
מחקלא מאמינה שכבר נגמרת העונה! עוד לא התחלתי לאפות עם תותים השנה
השבמחקיש לך עוד טיפה זמן..
מחקכדאי מאוד לנצל :)